Vi hjelper verden med å vokse siden 1983

Situasjonsanalyse av stålindustrien i 2021

Xiao Yaqing, minister for industri- og informasjonsteknologi i Folkerepublikken Kina, foreslo nylig at produksjonen av råstål skulle reduseres kraftig for å sikre at produksjonen i 2021 vil falle fra år til år. Vi forstår at reduksjonen av stålproduksjon bør vurderes i følgende tre aspekter: Send først et signal til stålindustrien, og iverksett tiltak fra nå av for å nå målene om "karbon topp" og "karbon nøytralisering"; For det andre, reduser forventningen om avhengighet av importert jernmalm fra etterspørselssiden; Den tredje er å veilede jern- og stålforetak til utvikling av høy kvalitet og forbedre konkurranseevnen.
Fra perspektivet til Kinas stålforsyningsstruktur i 2020, i tillegg til veksten i innenlandsk stålproduksjon, opprettholdt importen av stål også en betydelig vekst, spesielt importen av billet økte nesten fem ganger. I 2021 eller enda en lengre periode, selv om det er en periodisk ubalanse mellom produksjon og etterspørsel, vil markedet effektivt møte det innenlandske markedets etterspørsel gjennom selvregulering av import- og lagerforbindelser.
2021 er det første året i den 14. femårsplanen, og det er også et år av spesiell betydning i prosessen med Kinas modernisering. Jern- og stålindustrien bør fortsette å fokusere på den grunnleggende oppgaven med omfattende forbedring av det industrielle fundamentet og industrikjedenivået, følge de to utviklingstemaene for grønn utvikling og intelligent produksjon, fokusere på å løse industriens tre smertepunkter, kontrollkapasitet utvidelse, fremme industriell konsentrasjon, sikre ressurssikkerhet, fortsette å fremme internasjonaliseringsprosessen, og gjøre en stabil og god start for realiseringen av lavkarbon, grønn og høy kvalitet. Bygg et stort datasenter for jern- og stålindustrien, utforsk delingsmekanismen for dataelementer, og forbedre muligheten for dataressursstyring og service; Stol på ledende bedrifter for å fremme multi base samarbeidende produksjon, optimalisere hele næringskjeden innenfor rammen av industrielt internett, fremme informasjonsdeling, ressursdeling, designdeling og produksjonsdeling mellom oppstrøms og nedstrøms, bygge en moderne, digital og slank "intelligent produksjon fabrikk ”i flere dimensjoner, og danner en ny type intelligent produksjon av jern og stål


Innleggstid: 28-06-2021